keskiviikko 16. toukokuuta 2012

Ruututunika

Ottobre 3/2012 isomman tytön mekosta piirsin tuolle pienelle tytölle 80cm mekon. Tästä tuli kyllä tunika, kun ompelun loppuvaiheessa menin silittämään helmaa liian kuumalla ja jouduin siitä sitten leikkaamaan koko käänteen pois. 3cm käänteen tilalle tuli 2cm käänne ja helma lyheni 5 senttiä :( Eiköhän tästä saada kuitenkin hyvä kaveri noille shortseille :)

Hollywood Cerise (OB 3/2012)
4 kommenttia:

 1. Onnea uudelle blogille - voisitkin heti joutessasi väsätä frillatutorialin, teetkö saumurilla? Miten niiden lankojen kanssa toimitaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mulla ei ole kuin vanha kunnon Bernina, mutta yllättävän hyvin olen pärjännyt ilman saumuria. Täytyi vaan lukea kunnolla ohjekirja läpi, jotta löytää oman koneen kaikki mahdollisuudet. Tein siis ensimmäisenä nuo frillapyllyiset trikoot Ottobren ohjeen mukaan. En nyt muista minkä levyistä kaitaletta leikkasin kankaasta, mutta ne sivut sitten siksakkasin (l: 4mm, p: 1mm). Keskikohdan kummallekin puolelle ompelin harsintatoiminnolla rypytyslangat ja niistä vetämällä sain kaitaleet rypytyttetyä. Näiden kahden langan välistä ompelin suoralla ompeleella frillat kiinni ompeleeseen ja sen jälkeen poistin nuo harsinlangat. Hyvin yksinkertaista, vaikka meinasin itse jättää tekemättä saumurin puuttuessa. Ei siis muuta kuin kokeileemaan :)

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Ok - ei siis mitään salatiedettä vaan vanha kunnon rypytyslanka - kiitos!

  VastaaPoista