tiistai 25. syyskuuta 2012

Viikon pläjäys

Eipä ole tullut yli viikkoon päivitettyä blogia, mutta jotain olen kuitenkin saanut aikaiseksi ompelurintamalla. Ensimmäisenä esittelyyn pääsee collegeasu, housut Saimin kaavalla, jostain syystä lahkeensuunresorit on kummallisen isot, täytyy vielä tarkastaa sovituksessa meneekö nämä näin vai mitä niille tehdään. Sitten se murheen kryyni, eli tuo takki. Ohje on uusimmasta lasten OB:sta (4/2012), mutta meninpä sitten haluamaan sen kauluksella, enkä hupulla. Jotenkin on kivampi ettei siellä talvihaalarin alla ole sitten sitä ylimääräistä huppua. Noh, ensikertalainen kun säätää itse kaavoja, niin tietää taas mitä siitä seuraa. Takki notkui melkein viikon verran ompelupöydän nurkalla odottamassa korjauksia, mutta eilen illalla se sitten pääsi uudestaan saumurin ja ompelukoneen alle. Tällainen siitä setistä nyt sitten tuli, eiköhän nämä ainakin hoidossa kelpaa... Kankaana JR:n ja Kangastukun ohuehkot colleget, resori Hannan kankaasta ja vetoketju Karnaluksista.


Sitten sain ajatuksen kokeilla velourista tytölle tunikaa. Olin Facebookin Turun OE-ryhmässä nähnyt kuvan kivasta tunikasta ja sen kaavat sainkin sitten kirjastosta. Kyseessä on siis Tilda OB 6/07 ja pienensin sen kokoon 86cm, seuraavaan voisi jättää 92cm pituuden. Kaikki tuossa pienennyksessä ei tainnut mennä ihan nappiin, koska kaula-aukosta tuli niin suuri, että siihen piti kokeilla tuplaresoreja. Viimeisimmän resorin olisi voinut tehdä hiukan lyhyemmän, mutta tällä me nyt mennään... Kangas on tilattu ulkomailta, muistaisi vaan mistä :DVajaan viikon ajan pöydällä on muhinut myös pienen prinsessan mekko. Halusin tehdä samantyylisen kun oman neidin Benettonin mekko kokoa 56cm. Ei muuta kuin mallailemaan kaavoja vaaleanpunaisen joustofroteen päälle, siitä se ajatus sitten lähti. Kaikki meni lähes täydellisesti siihen asti kunnes mies sanoi, että mekon etumukseen pitäisi saada samanlainen bambi kuin muutamassa aiemmassakin samasta kankaasta tekemässäni vaatteessa. Noh, bambi oli leikattu ja aamulla tytön pyöriessä jaloissa aloin sitä silittää kiinni mekkoon ja kuinkas muutenkaan kuin täysillä ja ilman mitään suojaa. Siihenhän se rauta sitten kärähti kiinni :( Hyvä ettei lentänyt mekko roskiin ja rauta ulos. Pienen hetken mietittyäni päätin kokeilla "paikkaa", tällä on nyt mentävä, kun en uuttakaan ehtinyt tehdä, tänään on nimittäin tarkoitus mennä illalla luovuttamaan tämä mekko ja Name Itistä ostetut body ja sukkahousut. Kyllä nyt harmittaa ihan vietävästi, siitä olisi tullut niin nätti, nyt se on ihan tökerö ja liian paksukin tuosta edestä :(

Viimeisin, mutta ei suinkaan vähäisin on tämä ihana liivari Selian runoratsusta. Minulla oli pieni pala heppaa jäljellä, samoin OE-ystävällä ja Turun seudun kangasvaihtareilla tuo toinenkin palanen löysi meille. Pitkään mietin mitä näistä paloista nyt sitten tekisi ja eilen se sitten valkeni mulle, liivari sen olla pitää! Kaavoja ei tietenkään ollut, joten päätin kokeilla uusimman OB:n Hoops t-paidan kaavaa koossa 92cm, ilman hihoja ja pidennetyllä helmalla. Lisäksi tein elämäni ensimmäiset kaaritaskut, koristeeksi kylläkin, eihän tuo 1v2kk vielä ymmärrä taskujen päälle. Ja mikä parasta, Karnaluksista ostamani 2-neulat toimivat tuossa Berninassa täydellisesti (edellinen teki hyppytikkiä), joten tämäkin mekko valmistui pelkästään saumurilla ja 2-neulalla. On se ompelu vaan mukavaa ja helppoa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti